Начало НОВИНИ Украинската армия започва да раздава оръжия на гражданите на Киев

Украинската армия започва да раздава оръжия на гражданите на Киев

0

Украинската армия призова населението на Киев да устои „с всички средства“ на руската атака. В този смисъл Министерството на вътрешните работи обяви разпространението на общо 25 000 автомата и над 10 милиона патрона сред населението на украинската столица с презумпцията, че, както посочи президентът Владимир Зеленски, хиляди руски войници” вече са в страната.

Украинският вътрешен министър Денис Монастирски потвърди доставката чрез видео, публикувано тази събота във Фейсбук. Монастирски увери, че „Киев ще се защити“ и също така изрази гордостта си от характера на едно население, „организирано и което не е прибягнало до грабежи“.

„Окупаторите трябва да разберат, че не са желани тук и че ще се сблъскаме с тях на всяка улица, докато не изпаднат в паника само като гледат нашите градове“, твърдят от армията.

Преди това държавният глава на Украйна обяви, че на неговата земя се намират „повече от 100 000 нашественици“, визирайки руските войски, които обвини, че „стрелят без колебание по жилищни сгради“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук