Начало НОВИНИ Украински войник се взриви с мост, за да спре настъплението на Русия

Украински войник се взриви с мост, за да спре настъплението на Русия

0

Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че Виталий Скакун Владимирович, един от техните млади войници, се е взривил заедно с мост с цел да спре настъплението на руските войски, за което е смятан за герой.

Смъртта му беше споделена в социалните мрежи на украинския Генерален щаб. В публикацията те описват, че младежът е бил на мост, подготвен да бъде взривен, когато руските танкове се приближили до позицията на войника.

Руската артилерия била твърде близо, за да може Виталий да излезе навреме преди експлозията, така че той решил да остане, за да се увери, че мостът е напълно разрушен. Той даде живота си за това.

„В този труден ден за нашата страна, когато украинският народ отблъсква руските окупатори във всички посоки, едно от най-трудните места на картата на Украйна беше Перекопският провлак, където се намираше батальон морска пехота“, информира съобщение, публикувано от Генералния щаб на въоръжените сили за храбростта на младежа.

Мостът, който Виталий взриви, е една от многото входни точки от Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 г.

Агенцията Euromaidan Press написа в Туитър следното: „За да спре настъплението на танковата колона, беше взето решение да се взриви Хеническият мост. Инженер Скакун доброволно изпълни тази задача. Той минира моста, но не можа да го напусне и го взриви с него.“

„Нашият другар загина. Героичната му постъпка значително забави настъплението на противника, позволявайки на частта да се преразпредели и организира отбраната“, се казва в съобщението на Генералния щаб.

В изявлението се посочва още, че младият войник ще бъде признат. „Командването на ВМС ще поиска от Върховното командване да присъди държавната награда на Виталий Владимирович“, се заключава в съобщението.

Предишна статияУкраинската армия започва да раздава оръжия на гражданите на Киев
Следваща статия1468 нови случая на коронавирус у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук