Начало НОВИНИ Преговорите между Русия и Украйна стартират днес в 13.00ч. българско време

Преговорите между Русия и Украйна стартират днес в 13.00ч. българско време

0

Преговорите с Украйна трябва да започнат в 13 часа българско време. Това съобщи ръководителят на руската делегация, помощник на президента на Руската федерация Владимир Медински, цитиран от ТАСС.

По-рано той каза, че пристигането на украинската делегация за преговори с Руската федерация се очаква в рамките на час и половина до два. „Сега е получена информация, че ще пристигнат в рамките на час и половина-два. Ние сме готови за преговори веднага след пристигането им“, каза той.

Медински подчерта, че руската страна „търпеливо и спокойно“ чака украинската делегация. „В Беларус сме от 24 часа. От вчера вечерта сме на място, договорено с Украйна. За съжаление пристигането на украинската делегация беше отлагано няколко пъти поради трудна логистика“, каза той.

Медински каза, че украинската делегация на преговорите ще бъде представена на доста високо ниво, но Руската федерация не е упълномощена да разкрива състава на украинската делегация на преговорите.

Формирана е позицията на руската делегация за преговори с украинската страна.

В неделя източник на ТАСС каза, че преговорите между руската и украинската делегации ще започнат в понеделник сутринта. По-рано Медински каза, че в неделя е постигнато споразумение с украинската страна за провеждане на преговори в Гомелска област на Беларус.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук