Начало НОВИНИ Украйна отправя икономическа оферта към руските войници, ако прекратят войната

Украйна отправя икономическа оферта към руските войници, ако прекратят войната

0

Изправен пред войната между Украйна и Русия, украинският министър на отбраната Алексей Резников и неговият офис излязоха с изявление, в което предлагат на военните на Владимир Путин възможността да се предадат в замяна на пълна амнистия и 5 милиона рубли като обезщетение.

„Ние предлагаме на руските войници избор да загинат в несправедлива война или пълна амнистия и 5 милиона рубли като обезщетение, ако опаковат оръжията си и се предадат доброволно“, каза служителят, който е близък до президента Владимир Зеленски.

Според Резников идеята е част от план, организиран от правителството и чиято икономическа подкрепа имат участието на големите технологични компании на украинската страна. Освен това той се позова на броя на войниците, които успяха да намалят.

„За четири дни руските окупационни сили загубиха над 5300 души убити и ранени. Стотици вражески войници и офицери са в нашия плен. Много от тях са много млади. Кремъл ги превръща в престъпници, в убийци“, каза той.

Въпросният министър беше много категоричен в това предложение, известно като изход от контекста, генериран в резултат на войната.

„Обръщам се към руските войници и офицери. Доведени сте в нашата земя, за да убивате и да умрете. Тези, които не искат да станат убийци и да умрат, могат да бъдат спасени. Не изпълнявайте престъпните заповеди на тези, които са ви лъгали години наред за Украйна и украинците. Гарантираме ви пълна амнистия и парично обезщетение, ако доброволно се откажете от оръжието си“, каза той.

По отношение на задържаните той посочи: „Украйна е цивилизована държава. Всички затворници са в безопасност и им се оказва помощ. Те вече общуват с близките си. Имат възможност да започнат нов живот. За тези, които продължават да се държат като окупатори, няма да има милост“, заключи Резников.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук