Начало НОВИНИ Джо Байдън: Съединените щати няма да участват в конфликта срещу руските сили...

Джо Байдън: Съединените щати няма да участват в конфликта срещу руските сили в Украйна

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви във вторник, че северноамериканската страна няма да участва в конфликта в Украйна срещу руските въоръжени сили.

В годишната си реч президентът каза, че ще обвини руския президент Владимир Путин, че е преценил погрешно западните държави и НАТО, като вярва, че няма да има реакция след инвазията в Украйна. Въпреки това, той поясни, че САЩ няма да бъдат част от тази война.

„През цялата ни история сме научили този урок: когато диктаторите не плащат цена за своята агресия, те причиняват още хаос. Те продължават да се движат. И разходите и заплахите за Съединените щати и света продължават да нарастват.“

Байдън обяви също блокиране на прелитане на руски авиокомпании над територия на САЩ, както и други мерки, свързани с икономиката и контрола на пандемията в САЩ.

За шести пореден ден Украйна получава руски военни атаки, които стават все по-агресивни.

По този повод различни руски ракети поразиха град Харков, стратегическа точка на украинска територия с достъп до столицата Киев.

В този смисъл, украинското правителство обяви, че международните усилия продължават да постигнат по-големи репресии срещу Москва и получат повече военно-финансова подкрепа за справяне с агресията, инициирана от Владимир Путин.

Предишна статияОграничения за пари в брой и цензура на пресата в Русия
Следваща статияБайдън казва, че Путин е подценил отговора на Запада: „Той мислеше, че може да ни раздели“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук