Начало НОВИНИ Започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в Дупница

Започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в Дупница

0

Със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в града, които са над 30,  според администрацията. 3 от тях са общински, които са поддържани през годините и от 1 март ще бъдат основно почистени от служители на Общината.

Най-просторното бомбоубежище е това под Часовниковата кула, което събира 250 човека, находящото се на ул. „Николаевска“ е за 100 човека, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има отделно още 6 обектови скривалища, а останалите са подблокови в различните квартали на града.

 На среща с кметовете на малките населени места бяха обсъдени и възможностите за осигуряване на подслон за бежанци от Украйна.

За момента Община Дупница може да подсигури места за около 40 човека, предимно в бившия юндом за сираци „Олга Стоянова“.

„До края на седмицата очаквам колегите от селата да посочат места за евентуално настаняване на бежанци, като някои посочиха, че имат варианти. В зависимост от ситуацията с бежанци, ако такива дойдат, имаме готовност да обявим веднага и телефон и място за предоставяне на помощи за тях“, заяви кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Източник:БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук