Начало НОВИНИ Руският външен министър говори сам на конференцията: бойкотираха речта му в ООН

Руският външен министър говори сам на конференцията: бойкотираха речта му в ООН

0

Докато войната в Украйна продължава, в света хиляди демонстрираха по различни начини срещу Русия. Този път имаше събитие, което привлече вниманието в стаята на Организацията на обединените нации. Руският външен министър Сергей Лавров трябваше да се яви на форум чрез видеообаждане, но когато взе думата, остана напълно сам.

„Посещението на външния министър Лавров в Женева за участие в Съвета по правата на човека е отменено“, туитира руското постоянно представителство в Женева. И обясни, че това се дължи на „безпрецедентна забрана за полетите му във въздушните пространства на страните от Европейския съюз, наложили санкции срещу Русия“.

Сергей Лавров най-накрая успя да присъства на форума, но само чрез видеообаждане, което всъщност беше запис на излъчване. По този начин, веднага след изказването му, няколко делегации, както от Украйна, така и от западни страни, решиха да бойкотират презентацията му, като напуснаха залата. Останаха само тези от Венецуела, Йемен, Алжир, Сирия и Тунис.

Тази колективна решителност беше възхвалена извън форума.
След като издържа няколко дни на руски бомбардировки, Украйна ще получи военна помощ от Великобритания, Съединените американски щати, Германия, Франция, Канада, Холандия, Белгия, Швеция, Гърция, Португалия, Чехия и Испания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук