Начало НОВИНИ Военните провалиха руския план за убийство на Зеленски, твърди украинското правителство

Военните провалиха руския план за убийство на Зеленски, твърди украинското правителство

0

Съобщава се, че заговорът за убийството на президента на Украйна Владимир Зеленски е бил осуетен от военните на нахлулата страна. Според официалната украинска версия, командос на специалните части от Чечения по заповед на Русия е бил „унищожен“ в покрайнините на Киев.

Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, каза на местните медии във вторник, 1 март, че офисът му е бил информиран за плана от собствената Федерална служба за сигурност (ФСБ) на Русия, според рецензиите на The Washington Post.

„Ние сме наясно със специалната операция, която кадировците (чеченските елитни сили) щяха да извършат директно за отстраняване на нашия президент (Зеленски) “, каза Данилов. 

В понеделник, 28 февруари, чеченският лидер Рамзан Кадиров потвърди, че двама войници са загинали, а други шестима са ранени на украинска територия. Нито чеченците, нито Кремъл обаче не отговориха на предполагаемия план за убийство на Зеленски.

Украинският президент Владимир Зеленски каза пред CNN във вторник, 1 март, че не е виждал семейството си през последните дни. Според английския вестник The Times Владимир Путин е щял да изпрати 400 наемници от Африка в Киев, за да ликвидират украинския президент.

Киевчани са определили редица кодови думи и фрази в стремежа си да идентифицират инфилтрирани руски „саботажи“, които могат да се насочат към цивилни. Освен това шпионите ще имат мисията да убиват различни украински лидери.

Заподозрените са принудени да споменават думата „паляница“, името на традиционен украински хляб, непроизносимо правилно за руснак. Това е стратегия „стара като съветските войни“, посочва агенция АФП. Освен това заподозрените спойлери трябва да обяснят къде се намира най-близкият клон на Monobak, онлайн банка без физически клонове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук