Начало НОВИНИ Член на преговорния екип на Украйна е бил застрелян, според местни медии

Член на преговорния екип на Украйна е бил застрелян, според местни медии

0

Един от членовете на украинския преговарящ екип, който наскоро разговаря с руската делегация, беше застрелян по време на задържането си от украинската служба за сигурност по подозрение в държавна измяна, съобщиха местните медии тази събота, 5 март.

Според съобщенията украинската служба за сигурност е имала ясни доказателства за предателството на Денис Киреев в полза на Русия, особено някои телефонни разговори, според Правда и Майнд.

Убийството е извършено близо до съда на централния район на Печерск, считан за политически център на Киев.

Киреев беше експерт в банковия сектор. Бил е бивш първи заместник-председател на борда на Oschadbank (2010–2014) и член на надзорния съвет на Ukreximbank (2006–2012).

На фона на постоянните руски атаки на украинска земя, украинският външен министър Дмитро Кулеба е възприемчив към възможността за провеждане на мирна среща на високо ниво в Турция с руския си колега Сергей Лавров.

„В момента не знам дали Лавров е дал съгласието си за тази среща. Във всеки случай това е нещо, което първо трябва да обсъдя с моя турски колега“, каза Кулеба, визирайки външния министър Мевлют Чавушоглу.

Кулеба обаче не е гледал лошо на възможността за започване на паралелни преговори с тези, които руската и украинската делегации водят по принцип на границата с Беларус, според Укринформ.

С информация от Europe Press.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук