Начало НОВИНИ Зеленски към САЩ: „Ако санкциите бяха започнали преди месеци, сега нямаше да...

Зеленски към САЩ: „Ако санкциите бяха започнали преди месеци, сега нямаше да има война“

0

Владимир Зеленски, бивш комик, а сега лидер на украинската съпротива, каза в едночасов виртуален разговор с американски сенатори, че ръководството на Белия дом не е предвидило последствията от военното нападение на Русия.

Позицията му съвпада с четенето на анализатори като Фарид Кахат и Франческо Тучи, които уверяват, че не е имало правилен отговор от военния съюз, насърчаван от Съединените щати, Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), в резолюцията — днес далечна— на сложната история между двете нации.

„Ако санкциите бяха започнали преди месеци, нямаше сега да има война“, каза Зеленски, според кореспондентът на Fox News в Конгреса Чад Перграм.

Според информация на същия кореспондент Зеленски е поискал от Съединените щати да създадат зона, забранена за полети на украинска земя, въпреки факта, че Владимир Путин каза, че тази мярка може да се тълкува като обявяване на война.

„Незабавно ще ги разглеждаме като участници във военен конфликт и няма значение към кои организации принадлежат“, каза Путин на среща с членове на екипажа на руските вътрешни авиокомпании.

Представителката на САЩ Никол Малиотакис потвърди казаното от украинския президент пред New York Post: „Той (Зеленски) каза, че имаме нужда от зона, забранена за полети. Това беше основното послание.“

Малиотакис добави: „Ако НАТО няма да осигури зона, забранена за полети, тогава те трябва да осигурят самолети. И това е нещо, което НАТО може да постигне.“ Въпреки че военният алианс потвърди, че няма да изпрати войски във войната, той може да предостави военно оборудване за украинска употреба.

Предишна статияУкрайна казва, че има 20 000 чуждестранни доброволци, готови да се бият срещу Русия
Следваща статияПутин предупреждава Макрон, че ще постигне целите си в Украйна „чрез преговори или чрез война“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук