Начало НОВИНИ Иван Костов за войната: Позицията ни е опасно колеблива

Иван Костов за войната: Позицията ни е опасно колеблива

0

„Правителството не може да се спотайва, да угаждат с фалшив батальон. Те трябва да реагират, да заемат позиция, защото иначе ще бъдат обвинени, че те, а не войната в Украйна, са вдигнали цените. Позицията ни е опасно колеблива. Службите ни не са достоверни и не може да им се вярва. Важно е къде е смелостта на новия военен министър и къде ще застане. Властта да бъде смела, да има кураж и да води хората“. Това заяви бившият премиер Иван Костов в ефира на предаването „На фокус“.

Според Костов всеки превзет град в Украйна нанася голяма щета на руския народ. „Всяка победа на Путин е поражение за Русия. Как може да нападат Киев, майката на руските градове? Сега задачата на Путин е да ги деукрайнизира, защото те се обединиха около своята идентичност“, добави той.

„Православието го разстреляха в тази война. Той елиминира Русия и е най-опасен за своята страна. Като се лиши от всички притежания, остава само една озъбена военна сила. Ще хвърля в ужас, но никога няма да привлича“, коментира Костов.

„Европа и Западът са река с много ръкави в спокойна местност, но в улея на войната тя се е устремила с все по-нарастваща сила. Този ефект Путин изобщо не го е очаквал. Няма как НАТО да затвори небето на Русия – това ще доведе до война и би било много лошо. Голям е рискът конфликтът да излезе извън Украйна. Шансът руската армия да завладее цяла Украйна е много малък, прогнозата за дългосрочна война е вярна, а конфликтът ще донесе страдания с бедствени мащаби“, посочи Костов.

„Русия ще се самоизолира за десетилетия напред. Самият Путин се е изолирал и това най-много ме плаши“, подчерта бившият премиер.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук