Начало НОВИНИ Папа Франциск оплаква „реките от кръв“ в Украйна и призовава за хуманитарни...

Папа Франциск оплаква „реките от кръв“ в Украйна и призовава за хуманитарни коридори

0

Папа Франциск оплака тази неделя, 6 март, „реките от кръв и сълзи“, които текат в Украйна, и призова за създаване на хуманитарни коридори за цивилното население.

„В Украйна има реки от кръв и сълзи, това не е просто военна операция, а война, която сее смърт, разрушение и нещастие“, каза папата след молитвата.

Франциск призова за създаване на „истински хуманитарни коридори“ в помощ на населението.

„Жертвите са все по-многобройни, както и хората, които бягат, особено майките с децата си. Нуждата от хуманитарна помощ в тази мъченическа страна нараства драстично всеки час”, каза аржентинският папа.

Сред вярващите, присъстващи на площад „Свети Петър“, за да последват молитвата „Ангел Господен“, имаше няколко, носещи украински знамена.

„Обаждам се от дъното на сърцето си, за да бъдат осигурени истински хуманитарни коридори и това да е гаранция за улеснение на достъпа на помощ до обсадените райони, за да облекчим нашите братя и сестри, потиснати от бомби и страх“, посочи върховният понтифик.

Папата призова атаките да бъдат прекратени и преговорите, здравият разум и международното право да се възобновят.

Той също така благодари на журналистите, които „излагат живота си на опасност“, за да информират света за събитията в Украйна .

Предишна статияРуската инвазия подхранва финландската подкрепа за НАТО
Следваща статияРусия и Украйна: има ли расизъм в журналистическото отразяване на въоръжения конфликт?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук