Начало НОВИНИ Война в Украйна: Канцлерът уверява, че Германия не може да прекъсне търговските...

Война в Украйна: Канцлерът уверява, че Германия не може да прекъсне търговските връзки с Русия

0

Канцлерът на Германия Олаф Шолц призна този понеделник, 7 март, че Германия не може да прекъсне търговските връзки с Русия по отношение на енергетиката като петрол и природен газ, въпреки факта, че офисът му работи за постигане на алтернативи на фона на санкциите срещу славянската нация за войната в Украйна.

„Нашата страна работи със своите партньори в и извън Европейския съюз за разработване на алтернативи на руските енергийни източници. Но това не се постига за една нощ. Поради тази причина е съзнателно решение да се поддържат отношенията на компаниите по отношение на енергийните въпроси”, каза Шолц в разговор, предаден от външното министерство и цитиран от агенция EFE.

Думите на дипломата идват в момент, когато САЩ и Европейският съюз обсъждат санкции срещу руската енергия в отговор на нейното нахлуване в Украйна, като руското петролно ембарго.

„Енергийното снабдяване в Европа за производство на топлинна енергия, мобилност, електричество и промишленост не може да бъде гарантирано по друг начин в момента“, добави служителят.

Германия е част от страните от Европейския съюз, особено зависима от вноса на руски газ, петрол и въглища.

Междувременно се смята, че страните от ЕС плащат на Русия около 600 милиона евро на ден за внос на газ.

Украинският президент Владимир Зеленски каза, че руските военни не са успели да евакуират цивилни, които се опитват да напуснат зоната на конфликта по хуманитарни коридори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук