Начало НОВИНИ Зеленски потвърждава, че „не се страхува от никого“ и ще остане в...

Зеленски потвърждава, че „не се страхува от никого“ и ще остане в Киев, докато „спечели тази война“

0

Президентът на Украйна Владимир Зеленски увери тази понеделник вечер, че не се „страхува от никого“ във видеозапис, записан от офиса на президентството в Киев.

„Аз съм в Киев, на улица Банкова (резиденция на кабинета на президента), не се крия и не се страхувам от никого. Доколкото е необходимо, за да се спечели тази война”, подчерта Зеленски, седнал в кабинета си.

По този начин украинският президент потвърди в официалния си профил във Фейсбук, че все още е в столицата и се възползва от възможността да отправи президентско послание, в което подчерта, че „той има най-важното нещо“, което е „истината“.

В този смисъл той посочи, че ситуацията за Русия е „кошмар“ , тъй като те са забравили, че украинците не се страхуват от „полицейски микробуси, танкове или картечници“.

Така той подчерта, че руснаците „подцениха решимостта на украинския народ“ и обеща „да не се отказва от преговорите“, въпреки малкия очевиден напредък от последния кръг от преговори с Русия, който се проведе в понеделник.

Президентът на Украйна подчерта, че ще разговаря с Русия, за да постигне мир в страната си: „Ще продължим да говорим и ще настояваме за преговори, докато не намерим начин да кажем на нашите хора, че така ще постигнем мир“.

„Днес вече проведохме трети кръг от преговори в Беларус. Бихме искали да кажем „трети и последни“, но сме реалисти”, добави той.

Той също така подчерта важността на съюза на украинския народ, който в момента „разви толкова силно националистическо движение, толкова силно проявление на „украинство“ по улиците и площадите, което никога досега не сме виждали“, каза той.

„Днес в Макаров, в Киевска област, беше стреляно по фабрика за хляб. Защо? Стара фабрика за хляб. Какъв трябва да си, за да направиш нещо подобно?”, заклейми президентът в посланието си.

В допълнение, Зеленски се оплаква от унищожаването на църква в Житомирска област, църквата на Света Богородица, построена през 1862 г.

Украинският президент обеща да „възстанови всичко“ и да направи градовете на страната „по-добри от всеки град в Русия “.

Предишна статияПравителството гарантира – няма риск за доставките на петрол
Следваща статияМъж е арестуван, след като се блъсна с камион в руското посолство в Дъблин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук