Начало НОВИНИ Shell съжалява и обещава да спре да купува руски петрол

Shell съжалява и обещава да спре да купува руски петрол

0

Shell обеща да спре да купува петрол от Русия, тъй като се извини за покупката на евтин руски суров петрол през уикенда.

Shell беше подложена на огромни критики през уикенда, след като закупи товар от руски петрол на намалена цена.

Неговият шеф заяви във вторник обаче, че е грешно да се купува руски петрол.

„Ние сме напълно наясно, че решението ни миналата седмица да закупим товар от руски суров петрол… не беше правилно и съжаляваме“, каза Беурден.

Компанията заяви, че незабавно ще спре да купува руски суров петрол и ще спре операциите си с авиационни горива и смазочни материали.

„Промяната на тази част от енергийната система ще изисква съгласувани действия от страна на правителствата, доставчиците на енергия и клиентите, а преходът към други енергийни доставки ще отнеме много повече време.“

Когато Shell беше принудена да защити покупката си на руски петрол през уикенда, тя настоя, че няма алтернатива, за да поддържа навременни доставки на гориво за Европа.

В момента руският петрол съставлява около 8% от работните доставки на Shell. Една от рафинериите на фирмата, която произвежда дизелово гориво и бензин и други продукти, също е сред най-големите в Европа.

Товари от други източници не биха пристигнали навреме, за да се избегнат смущения в предлагането на пазара.

„Тези обществени предизвикателства подчертават дилемата между оказването на натиск върху руското правителство заради зверствата му в Украйна и осигуряването на стабилни и сигурни енергийни доставки в цяла Европа“, добави неговият главен изпълнителен директор.

„Но в крайна сметка правителствата трябва да вземат решение относно невероятно трудните компромиси, които трябва да бъдат направени по време на войната в Украйна.“

Предишна статияРусия включва 27 държави в списъка на „враждебните“ територии
Следваща статияСАЩ отказа да приеме изтребители МиГ-29 от Полша

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук