Начало БЪЛГАРИЯ Николай Радулов: Премиерът е наясно, че трябват промени в спецслужбите

Николай Радулов: Премиерът е наясно, че трябват промени в спецслужбите

0

Информацията, подавана от службите ни, не е достатъчна, за да се вземат управленски решения в ситуацията, в която се намираме“. Това каза пред Нова тв(link is external) Николай Радулов, депутат от ИТН и член на две ключови парламентарни комисии – по вътрешна сигурност и за контрол над службите. Той припомни, че службите не са реформирани и въпросът изобщо не е просто до смяна в ръководството им, защото „ако една кола е повредена, и да смениш шофьора, тя пак няма да върви“. Според Радулов в последните 12-13 години в  службите са назначавани хора, които нямат необходимия капацитет за тази работа.

Радулов е поредният представител на управляващата коалиция, който говори за проблемите със службите. Преди дни съпредседателят на една от партиите в управляващата коалиция „Демократична България“ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов също изказа подозренията, че българските специални служби „пързалят“ кабинета по темата за войната. По думите му на закрито заседание на Народното събрание малко преди Русия да атакува Украйна, представители на службите са обявили, че не очакват да се стигне до война.

Радулов също говори за това и че то се е случило, докато разузнаването на САЩ твърдеше, че ще има война и тя е предстояща. „Обяснявам си това с липса на капацитет. Това не е злонамерено или нарочно. Това е неумение, защото години наред са назначавани удобни хора, а не експерти“, смята Радулов.

Той обясни и че нашите служби в този вид нямат доверието на партньорските служби.

„Очевидно е, че трябват промени. Мисля, че премиерът е наясно с това. Преди седмици той самият каза, че „всичко е изгнило“. Не съм наясно доколко всичко е изгнило, но е факт, че службите не си вършат работата“, посочи депутатът от ИТН.

Радулов коментира и смяната в последния момент на номинацията за военен министър на мястото на Стефан Янев. Часове преди да бъде гласувано освобождаването на Янев, за мястото му бе предложен Драгомир Заков, макар и предния ден премиерът да обяви кандидатурата на Тодор Тагарев. „Това си е работа на БСП“, посочи Радулов. Той даде добра оценка както за Заков, така и за Тагарев.

Предишна статияВСС отложи гледането на искането за уволнение на Гешев
Следваща статияМОН с предложение, учебната година да започва на 7 септември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук