Начало НОВИНИ Сергей Лавров и Дмитро Кулеба започнаха преговори в Белек, Турция

Сергей Лавров и Дмитро Кулеба започнаха преговори в Белек, Турция

0

Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Дмитро Кулеба започнаха преговори в Белек, Турция. Двамата пристигнаха в Анталия, за да разговарят за пръв път след старта на военния конфликт между двете страни, който започна на 24 февруари с нахлуването на руската армия. Посредник в срещата ще бъде турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Срещата се състои в 5-звезден хотел в Белек.  Въпросният хотел е известен с това, че там се състоя Срещата на Г-20 през 2015 година, в която участваха Барак Обама и Владимир Путин. 

Лавров и Кулеба и придружаващите ги делегации ще бъдат настанени в различни хотели. Руската и украинската делегации няма да разговарят извън тройната среща на външните министри.

Преговарящите досега в Беларус групи са готови да се съберат веднага след срещата, ако на нея се постигне напредък. 

Анкара храни надежда за благоприятен изход от тройната среща за спиране на руската инвазия и за мир в Украйна. „Нашите събеседници казаха, че ние сме една от малкото страни, които могат да установят диалог и с двете страни и че това е много важно в нашите срещи“, заяви Мевлют Чавушоглу пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук