Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Убеден съм, че ще направим каквото е необходимо като държава и...

Радев: Убеден съм, че ще направим каквото е необходимо като държава и като народ, за да предложим добри условия за живот на децата от Украйна и техните родители

0

„България ще окаже подкрепа на децата и семействата, търсещи спасение от военния конфликт в Украйна.“ Това заяви президентът Румен Радев на среща с представителя на УНИЦЕФ за страната ни Кристина де Бройн, информират от пресцентъра на държавния глава.

Румен Радев изрази признателността си към съгражданите си, които отвориха домовете си за нашите сънародници от Украйна и за украинските граждани.

„Убеден съм, че ще направим каквото е необходимо като държава и като народ, за да предложим добри условия за живот на децата от Украйна и техните родители“, отбеляза още Румен Радев. Кристина де Бройн открои действията на УНИЦЕФ за оказване на подкрепа за децата в засегнатите от войната региони на Украйна, както и на евакуиращите се от конфликта семейства, жени и деца. По оценка на УНИЦЕФ около 1 000 000 деца са напуснали Украйна от началото на военните действия и организацията е готова да засили подкрепата си за държавите, към които се отправят бежанците.

 „Президентската институция ще продължи да подкрепя политиките за децата и младежите в неравностойно положение“, заяви президентът Радев.

Кристина де Бройн отбеляза значението на новата Програма за партньорство между УНИЦЕФ и Правителството на Република България за периода 2023-2027г. Според нея ще бъде акцентирано ранното детско развитие и подкрепата на родителите, гарантиране правата на децата и тяхната закрила, социалното включване, както и пълноценното участие на децата и младежите за реализиране на техния потенциал и интеграцията им в обществото. Държавният глава подчерта усилията на институциите за установяване на върховенството на правото у нас, което ще промени коренно обществената среда, ще насърчи икономическия растеж и ще създаде много по-привлекателни условия за живот и развитие на младите българи.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук