Начало НОВИНИ Путин търси чуждестранни доброволци, които да се бият в Украйна

Путин търси чуждестранни доброволци, които да се бият в Украйна

0

Руският президент Владимир Путин призова чуждестранни доброволци да могат и да се бият срещу украинските сили.

Говорейки на заседание на руския съвет за сигурност, той каза, че тези, които искат да се включат доброволно в битки с подкрепяните от Русия сили, трябва да имат право.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че в Близкия изток има 16 000 доброволци, готови да се бият заедно с подкрепяните от Русия сили.

Американски служители казаха, че това може да включва сирийци, опитни в градските битки.

Москва е дългогодишен съюзник на Сирия, а Путин е ключов поддръжник на сирийския президент Башар ал Асад в гражданската война в страната.

„Ако видите, че има хора, които искат по собствено желание, а не за пари, да дойдат, за да помогнат на хората, живеещи в Донбас, тогава трябва да им дадем това, което искат и да им помогнем да стигнат до зоната на конфликта“, каза Путин на министъра на отбраната.

Шойгу също така предложи предаването на заловени западни противотанкови ракетни системи на подкрепяни от Русия бунтовнически бойци в отцепилите се украински региони Луганск и Донецк в региона на Донбас.

Експлозии удариха и летища в Ивано-Франковск, в югозападната част, според руските служители на отбраната
В Днепър, голяма крепост в Централна Източна Украйна, един човек е загинал при въздушни удари.
Боевете карат все по-голям брой хора да бягат от страната, като в момента бежанците са общо 2,5 милиона
Според Wall Street Journal. Американски служители са казали на вестника, че Русия наскоро набира бойци от Сирия, надявайки се, че техният опит в градската война може да помогне за превземането на Киев и да нанесе опустошителен удар на правителството на Украйна.

В същото време американските частни охранителни фирми се стремят да наемат бивши войници, за да помогнат за евакуацията на хора от Украйна.

Чуждестранни бойци, включително бивши и настоящи служители на британската армия, също пристигат в Украйна, за да се бият за правителството в Киев.

Украинският президент Владимир Зеленски каза наскоро, че 16 000 чужденци са се включили доброволно в каузата, част от това, което той нарече „международен легион“.

Предишна статияРусия и Украйна са готови да работят заедно за гарантиране на ядрена безопасност
Следваща статияПсихически нестабилния Александър Дунчев опита айкидото на премиера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук