Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Бизнесът ще бъде подкрепен и през април, нивата ще ги обсъдим...

Петков: Бизнесът ще бъде подкрепен и през април, нивата ще ги обсъдим до края на тази седмица

0

Бизнесът ще бъде подкрепен от държавата и през април. Това се заключи след среща на премиера Кирил Петков с работодателски организации. 

„България в момента е в средата на перфектна буря, но заедно ще можем да излезем от нея на базата на знанията и диалога, който имаме. Бизнесът ще бъде подкрепен и през април, нивата ще ги обсъдим до края на тази седмица. След седмица ще има предложения за нова мярка”, каза Петков.

„В момента гасим пожар след пожар. Големите проблеми, които не са се решавали десетилетие, трябва сега за 90 дни да ги решим. Навсякъде е продънена системата по начина, по който е била конструирана. Благодаря на бизнеса, че работи с нас това да се случи. Чувам и изказвания от рода: „За един ден ще реша всичко”. А къде бяхте последните 10 години?”, попита Петков. „Не се поддавайте на паника, на Facebook. Няма да свършат тези продукти. Знаем, че цените се покачват. Но това трябва да е на базата на инфлацията, която е под 10%, а не с пъти”, заяви Петков.

По темата за разговорите с украинския президент Володимир Зеленски, Петков каза, че страната ни е получила благодарност за помощта, която е изпратена, както и за приема на бежанци.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук