Начало НОВИНИ Русия няма да поиска отмяна на санкциите и Москва също няма да...

Русия няма да поиска отмяна на санкциите и Москва също няма да промени курса си

0

Русия няма да поиска от САЩ и Европа да премахнат санкциите, нито западният натиск ще промени курса на Москва, каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Вершинин.

„Няма да искаме от тях да спрат санкциите. Ние просто ще продължим да развиваме нашата икономика и способността си да се развиваме самостоятелно, разчитайки само на подкрепата на нашите приятели и поддръжници“, каза той в интервю за руския вестник „Известия“.

„Те бяха наложени от сателитните държави на САЩ, за да окажат натиск върху Русия, да поставят икономиката ни в трудна ситуация и да накажат Москва за нейните суверенни политически решения… Тези санкции, като инструмент за натиск, са нелегитимни и няма да донесат резултат”, отбеляза руският заместник-министър на външните работи.

Руският президент Владимир Путин обяви на 24 февруари началото на „специална военна операция“ в Украйна, като се твърди, че Донецката и Луганската народни републики, признати по-рано от Москва за суверенни държави, се нуждаят от помощ в лицето на „геноцида“ от страна на Киев.

Една от основните цели на тази операция според Путин е „демилитаризацията и денацификацията“ на Украйна.

Според руското министерство на отбраната специалната операция е насочена към украинската военна инфраструктура, така че цивилното население няма да бъде в опасност.

Редица страни осъдиха действията на Русия в Украйна и задействаха различни батерии от индивидуални и секторни санкции, които се стремят да нанесат възможно най-големи щети на руската икономика.

Предишна статияПетков: Бизнесът ще бъде подкрепен и през април, нивата ще ги обсъдим до края на тази седмица
Следваща статияСАЩ обявяват „последствията“ от смъртта на американски журналист в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук