Начало НОВИНИ Русия предупреждава, че „няма да има милост“ за „наемниците“, които защитават Украйна

Русия предупреждава, че „няма да има милост“ за „наемниците“, които защитават Украйна

0

Руското министерство на отбраната обяви този понеделник, 14 март, че подготвя „хирургически“ атаки срещу чуждестранни „наемници“, разселени в Украйна, за да подкрепи армията срещу руската инвазия, сили, които Москва вече локализирала.

„Ние знаем всички местонахождения на чуждестранни наемници в Украйна. Срещу тях ще има още хирургически атаки, като тази на 13 март срещу учебния център „Старичи“ и логистичния център „Яворовски“, каза говорителят на министерството Игор Конашенков в изявления, събрани от руската агенция ТАСС.

Конашенков предупреди, че „няма да има милост“ за тези „наемници“, които пътуват до украинска територия. „Има западни държави, които насърчават своите граждани от правителството да участват в бойни операции като наемници срещу руските сили в Украйна “, отбеляза той.

По този начин, „цялата отговорност за смъртта на тези чужденци, които са в Украйна, очевидно ще бъде на лидерите на техните страни“,мподчерта Конашенков, който осъди „терористичната тактика“ на украинските сили за използване на разрушително оръжие срещу цивилни и гражданска инфраструктура.

В неделя най-малко 35 души загинаха при руска ракетна атака срещу военната база Яворов в Западна Украйна, само на 20 километра от границата с Полша, според баланса на Киев. Москва увери, че са загинали 180 чуждестранни „наемници“.

Според украински източници най-малко 35 загинали и 134 ранени е равносметката на атаката на руската армия срещу Международния център за поддържане на мира и сигурност, където работят чуждестранни инструктори.

„За съжаление загубихме повече герои: 35 души загинаха в резултат на бомбардировката на центъра за поддържане на мира и сигурността. Други 134 са открити с различна степен на наранявания и са в болница“, съобщи в профила си в Telegram Максим Козицки, ръководител на държавната администрация в град Лвов, близо до мястото на нападението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук