Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Единственият начин за промяна е, когато „недосегаемите” вече не са над...

Петков: Единственият начин за промяна е, когато „недосегаемите” вече не са над закона

0

„България в момента оказва пълна подкрепа на Украйна, ще изпратим хуманитарна помощ, ще посрещаме бежанците”. Това каза премиерът Кирил Петков.

На въпрос дали страната ни обмисля изпращането на оръжие в Украйна, Петков каза, че това не може да е решение на министър-председател или Министерския съвет, а трябва да има консенсус. „Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжие. НАТО трябва да работи координирано по източния фланг, за да има сигурност за тези държави”, каза Петков.

„България няма да ходи във военни действия с Украйна, но ще я подкрепя силно”, добави премиерът.

Петков нарече „опорка” подозренията, че арестът на Бойко Борисов се прави с цел разсейване на вниманието за взимане на важно решения по отношение на Украйна.

„Това е невероятна опорка. Какво невероятно въображение трябва да имате, за да арестувате някой, за да скриете война. Трябва да си луд, за да кажеш подобно нещо. Истината е, че МВР най-накрая е свободно да действа според закона. Много се радвам за високото посещение, което ще имаме”, заяви Петков. Рано тази сутрин премиерът е бил уведомен, че скоро ще има дата, на която председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен ще дойде у нас, за да подпише Плана за възстановяване.

„Никакви ракети на никого няма да се дават”, заяви Петков.

„Искам да похваля МВР, че са свободни да действат. Похвално е да не ги е страх, да направят нещата, които трябва да направят. Единственият начин за промяна е, когато „недосегаемите” вече не са над закона. Това се случи вчера”, допълни Петков.

„Време е прокуратурата да застане на страната на хората. Има толкова много сигнали, които прокуратурата явно не разглежда. Не може да получаваме сигнали от САЩ през „Магнитски”, от европейската прокуратура да правят проверка на сигнали, а нашата прокуратура я няма, само се обяснява. И хора, които всички знаем, че има голяма опасност да са извършили престъпления, се разхождат свободно. Прокуратурата не е показала действия на ниво, на което обществото очаква”, каза Петков.

„В последните 3 месеца се е извършило повече работа отколкото цялата минала година. Юни ще бъде завършено цялото строителството и България ще има истинска диверсификация на газ“, каза премиерът.

Източник: НОВА 

Предишна статияРусия предупреждава САЩ и НАТО, че застрашават сигурността си, като въоръжават Украйна
Следваща статияБившият премиер Бойко Борисов напусна ареста тази вечер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук