Начало НОВИНИ Русия предупреждава САЩ и НАТО, че застрашават сигурността си, като въоръжават Украйна

Русия предупреждава САЩ и НАТО, че застрашават сигурността си, като въоръжават Украйна

0

Западните страни „излагат собствената си сигурност на риск“, като въоръжават Украйна, предупреди руският посланик Василий Небензя пред Съвета за сигурност на ООН в четвъртък, заявявайки, че доставката на оръжия означава „доливане на масло в огъня“ и че „това ще има трагични последици“.

„Виждаме как оръжия от всякакъв вид продължават да се доставят на украинците от западни столици (…). Фактът на пускането на оръжие в ръцете на цивилни, знаят ли западняците какъв риск представлява за тяхната собствена сигурност, когато ракети и гранатомети попаднат в ръцете на някого?

Небензя изрично намекна за съобщението на президента Джо Байдън в сряда, 16-и, че Съединените щати ще доставят дронове, противовъздушни ракети, противобронени ракети и огнестрелни оръжия на стойност 1 милиард долара с техните боеприпаси.

Членовете на НАТО (Обединеното кралство, Франция, Холандия, Германия, Канада и Испания) и други западни държави също обявиха доставки на оръжия и военно оборудване.

„За съжаление, Украйна не е нищо друго освен пионка на западния борд“, каза посланикът, който посвети речта си на осъждане на това, което той нарече кампания за дезинформация от западните медии, главно по отношение на град Мариупол, който претърпя най-суровите атаки в тази война и че той е „предмет на голям брой лъжи“.

Според руския посланик цялата информация, която се появи в западните медии за бомбардировките на цивилни сгради като родилния дом в Мариупол или неговия театър, прикрива факта, че членове на крайнодесния батальон „Азов“ са се барикадирали там.

Той отиде още по-далеч, като обвини украинските сили, че умишлено възпрепятстват евакуацията на цивилни, за да ги „използват като жив щит“.

Преди продължителната намеса на Небензя посланици от западни страни обвиниха Русия не само в умишлено атакуване на цивилни цели, но и в опитите да използва форумите на Съвета за сигурност, за да практикува „цинизма“ за издигане на собствена резолюция за „зачитане на хуманитарните принципи“ във войната, която Русия нарича „специална операция“.

С информация от EFE.

Предишна статияСАЩ заплашват Китай с отмъщение, ако предостави военна помощ на Русия
Следваща статияПетков: Единственият начин за промяна е, когато „недосегаемите” вече не са над закона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук