Начало НОВИНИ Джонсън твърди, че ако Путин спечели в Украйна, ще започне „нова ера...

Джонсън твърди, че ако Путин спечели в Украйна, ще започне „нова ера на сплашване“

0

Британският премиер Борис Джонсън предупреди тази събота, че победата на Русия в нейната инвазия в Украйна ще означава началото на „нова ера на международно сплашване“ от Москва, която ще разшири погледа си към балтийските страни, Грузия или Молдова.

„Това ще означава началото на нова ера на сплашване в Източна Европа, от Балтийско до Черно море“, каза премиерът по време на речта за откриване на Пролетната конференция на Британската консервативна партия в Блекпул.

Джонсън се обяви за „горд“ с наложените санкции от правителството на руските олигарси, които се насочват към техните „яхти и активи“ и признава, че има „цена“ за това решение, която обаче бледнее „пред цената на бездействието“.

„Трябва да предприемем смелите стъпки, необходими, за да сложим край на нашата зависимост от петрола и газа“ от Русия, каза премиерът, преди да припише нахлуването на „страха“, насаждан в руския президент Владимир Путин за сближаване между Киев и Европа.

„Путин е ужасен от ефекта на европейския украински модел, точно защото Украйна и Русия исторически са били много близки“, добави той.

„Време е да избирате между свобода и потисничество“, заяви министър-председателят в коментар, приет от Sky News.

Предишна статияЕлена Йончева: Арестът на Бойко Борисов е крачка в посока на оздравяване на държавата
Следваща статияПапа Франциск реформира управлението на Църквата с нова конституция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук