Начало НОВИНИ Зеленски казва, че ще има „трета световна война“, ако преговорите с Путин...

Зеленски казва, че ще има „трета световна война“, ако преговорите с Путин се провалят

0

Президентът на Украйна Владимир Зеленски повтори, че е „готов да преговаря“ с руския си колега Владимир Путин и подчерта, че „без преговори няма да можем да прекратим тази война“ в интервю, излъчено тази неделя от Американската новинарска мрежа CNN.

Зеленски защити няколкото кръга на преговорите, които вече са проведени между Киев и Москва след началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари. Те имаха „голяма стойност“, каза той.

„Ако има само 1% шанс да спрем тази война, трябва да се възползваме от него“, подчерта той.

Изправени пред нахлуването в Украйна на руската армия за „изтребване“ на местното население, „трябва да използваме всички формати, всички възможности за преговори, всички възможности за разговор с Путин“, каза украинският президент.

“Ако тези опити се провалят, това би означавало, че ще има трета световна война“, заяви Зеленски, чието правителство изчисли над 14 000 жертви в руските войски.

Турция, която засилва посредническите усилия между двете воюващи страни, увери в неделя, че Русия и Украйна са постигнали напредък в преговорите си.

Миналата събота Зеленски вече се застъпи за преговори във видео, публикувано в социалните мрежи.

„Време е да се срещнем. Време е да поговорим. Време е да възстановим териториалната цялост и справедливостта за Украйна“, каза той в съобщението.

Предишна статияОт ракети до подводни дронове: „непобедимите“ и „невидимите“ оръжия, с които Русия може да се похвали
Следваща статияМВР внесе постановленията за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук