Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Има липса на координация в коалицията

Христо Иванов: Има липса на координация в коалицията

0
Липса на координация. Това е равносметката на Христо Иванов от първите 100 дни от управлението на четворната коалиция в лицето на “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”.

Разговори в посока стиковане между формациите продължава да се води и към днешна дата. Това по думите на Иванов обаче е трудно априори. Причината – става дума за сложна и разнолика коалиция. По думите на Иванов пък нито един от форматите, осигуряващи координация между партиите, не работи достатъчно добре.  

Споровете между ДБ и БСП дали България да предостави оръжия на Украйна ще продължат, категоричен беше Иванов.

„Не приемам определението „башибозук“ за управлението, което дава ГЕРБ. Колегите от ГЕРБ са наричани така с години и сега се опитват да го обърнат срещу някого другиго”, посочи Иванов пред Българската национална телевизия.

„Става дума за сериозни съмнения за корупция, които не бяха разследвани от прокуратурата. ГЕРБ крепи Гешев в парламента и няма нито една тема, касаеща неговите правомощия, по която от ГЕРБ да не дерат ризи и да не застават като жива верига около него. А по същия начин Гешев им осигурява сигурност на ключови техни фигури“, допълни Иванов по повод безпрецедентната акция на полицията в Банкя, при която задържан бе бившият премиер Бойко Борисов. 

Според Иванов има опасност прокремълска политическа сила да придобие осезаемо влияние у нас. Причина за това са слабите институции и наличието на много симпатизанти на руския президент Владимир Путин. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук