Начало НОВИНИ Трагедия в Белгия: сблъсък на автомобил срещу карнавално шествие остави най-малко 6...

Трагедия в Белгия: сблъсък на автомобил срещу карнавално шествие остави най-малко 6 загинали и почти 40 ранени

0

Най-малко шестима души загинаха тази неделя, 20 март, след сблъсък на автомобил срещу карнавално шествие в град Strépy-Bracquegnies, Южна Белгия, посочиха властите на пресконференция, в която също съобщиха за 10 тежко ранени и 27 – леко.

Полицията е задържала двамата пътуващи в превозното средство и е образувано досъдебно производство за убийство, въпреки че прокуратурата не предоставя информация за терористичен мотив.

Между 4:30 и 5:00 сутринта (местно време) превозно средство се ускорило срещу група от между 150 и 200 души, придружаващи Жил, традиционни карнавални герои от различни места в Южна Белгия .

Първоначално бяха съобщени четири смъртни случая, но по-късно здравните власти информираха пресата, че балансът се е увеличил.

Кметът на града Жак Гобер задейства плана за бедствие. На мястото на инцидента са пристигнали осем линейки, най-тежко ранените са настанени в няколко болници в региона, а спортният център в града е създаден като център за спешна помощ, за да обслужва и близките на пострадалите с психолози.

Двамата арестувани са родом от Ла Лувиер, град близо до мястото на безобразието, и са родени през 1988 и 1990 г.

Разследването ще установи мотивите за случилото се, тъй като не се знае дали автомобилът се е блъснал умишлено или не срещу тълпата.

Властите трябва да изяснят траекторията и скоростта на превозното средство.

Верхейен заяви, че в момента „няма елементи, които ни насочват към мисълта,, че това е терористична атака“.

Кметът разпореди да се прекратят карнавалните тържества в района.

Белгийският крал Филип, както и премиерът Александър де Кру и министърът на вътрешните работи Анелис Верлинден ще присъстват на сцената, за да подкрепят жертвите и техните семейства.

Предишна статияЗащо могъщите руски военновъздушни сили не успяха да контролират небето над Украйна?
Следваща статияКабинетът се разбърза с мегасделката за батериите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук