Начало БЪЛГАРИЯ ПП предлага Андрей Гюров за шеф на БНБ

ПП предлага Андрей Гюров за шеф на БНБ

0

„Продължаваме промяната“ ще внесе днес в Народното събрание кандидатурата на Андрей Гюров за управител на БНБ. Това съобщи пред БНР депутатът от ПП Венеция Нецова-Антова.

Днес е последният срок за внасяне на номинациите за шеф на централната банка.

Процедурата се провежда повторно, след като нито една кандидатура за управител на Българската народна банка не беше внесена в парламента при предишната процедура, чийто краен срок бе 8 март. Още тогава стана ясно, че в четворната коалиция няма съгласие около номинацията на ИТН този пост да заеме депутатът Любомир Каримански.

По думите на Венеция Антова ПП смята, че именно Андрей Гюров, който е шеф на тяхната парламентарна група, е „правилната кандидатура със своята експертност, професионален опит и етика, който в следващите 6 години да управлява БНБ и да води страната към еврозоната“.

Андрей Гюров е преподавател по финанси в Американския университет.  Има над 15-годишен опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други. Фокусът на работата му са системите за управление на кредитния риск, като разработени от него модели се използват в над 100 финансови институции в цяла Европа.

Предишна статияКабинетът одобри мизерно увеличение на издръжката на студентите от 1%
Следваща статияПутин и Макрон са разговаряли по телефона над 1 час

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук