Начало НОВИНИ CNN дава думата на нацистите: интервю с командир на полк Азов

CNN дава думата на нацистите: интервю с командир на полк Азов

0

Командирът на украинския ултранационалистически полк Азов Денис Прокопенко се появи в предаване на CNN, посветено на военния конфликт в Украйна. По време на разговора интервюираният говори за „обсадата“ на Мариупол от руската армия.

„Хората приготвят храна на улицата, излагайки живота си на риск, под непрекъснати обстрели и атаки“. В града има над 3000 загинали , но точният брой не е известен, тъй като всички са погребани в масови гробове и без имена“. Това заяви Прокопенко

„В Мариупол няма безопасни места. Вражески ракети поразяват жилищни сгради; хората умират в леглата си“, казва той.

Известно е, че Прокопенко е член на украинския нацистки полк Азов и е известен със своите ултранационалистически нагласи. Той дори има нацистките символи на Wolfsangel и черното слънце на щита си.

Междувременно, според лидера на ДНР Денис Пушилин, населението на Мариупол „умира от глад и жажда, но националистите не им позволяват да се евакуират, за да ги използват като жив щит“.

Руският президент Владимир Путин обяви на 24 февруари началото на специална военна операция в Украйна, като се твърди, че Донецката и Луганската народни републики, признати преди това от Москва за суверенни държави, се нуждаят от помощ в лицето на „геноцида“ от Киев.

Една от основните цели на тази операция според Путин е „демилитаризацията и денацификацията“ на Украйна.

Според руското министерство на отбраната военните атаки не са насочени срещу цивилни съоръжения, а по-скоро целят да извадят от строя военната инфраструктура.

По информация от Sputnik News

Предишна статияРусия казва, че ще използва ядрени оръжия само ако има „съществуваща заплаха“
Следваща статияРуският журналист Муратов дарява своя Нобелов медал, за да помогне на украинците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук