Начало БЪЛГАРИЯ Борисов: След миналия четвъртък в България всеки може да арестува всеки, казвайки,...

Борисов: След миналия четвъртък в България всеки може да арестува всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, което не е сигурно

0

„Призован съм на разпит в прокуратурата. Подробности няма да давам, защото тече производство“. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Претършуваха всичко – тавани, чинии, тенджери, на двора, дрехи, чорапи – всичко долу. И върви един и снима. Белким да намерят нещо… Никога не съм имал златни кюлчета. Как да ги намерят? Никога Горанов не ми е донасял пари“, разказа накратко Борисов за вечерта на задържането си.

„Накрая подписахме протокола и помислих, че си отиват, а те казаха, че трябва да ме задържат. Попитах ги защо ме разкарват като панаирзжийска мечка, казаха, че такава е заповедта. 24 часа никой не дойде да ни разпитва“, добави бившият премиер.

„След миналия четвъртък в България всеки може да арестува всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, което не е сигурно… Във вторник тук беше посланика на Украйна, заедно с нашите депутати. Дадохме му пълна подкрепа за Украйна. Казах ме му, че ако правителството внесе искане за подкрепа на Украйна, ние ще го подкрепим. Нахалството ми продължи на следващия ден с Порошенко, с Кличко и останалите я преподвърдихме. В четвъртък ме арестуваха, за да не може, ако влезе в парламента такова нещо, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи“. Това каза още Борисов.

“ Всички видяхме, че това правителство не става, срива се. Сега се чудят как да откраднат зърното, откраднаха газа“, допълни той.

Борисов е на мнение, че е нанесена „тотална щета“ във всяка сфера. „По половин милиард заеми всяка седмица. Една сфера кажете, в която сте видели подобрение. От една година не сме в управлението. Къде са милиардите, които щяха да съберат господата? Теглят заеми и ги теглят месеци наред“, уточни той.

Предишна статияРуски военен кораб е унищожен в окупираното пристанище Бердянск
Следваща статияАнтон Кутев: Правителството ще падне до края на годината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук