Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа...

Петков: Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата

0

„Обсъдихме с Байдън много важна тема – как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите”. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.

„Дадох примера с „Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на „Аркад” се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова”, добави премиерът.

„Работиш с политическата върхушка, караш ги да харчат национални пари и ги работиш през корупцията”, каза Петков.

Според Петков това не е факт само в България. „Това е инструмент, който Путин използва на целите Балкани. Затова е много важно да има стабилност в Западните Балкани”, заяви Петков.

Според премиерът важна тема на лидерите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електроенергията и елиминирането на руската газова зависимост.

„Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те директно влияят върху цените на тока, а това влияе на всички цени – на хляба, на олиото“, категоричен бе Кирил Петков.

„Имаме огромни съмнения по отношение на главния прокурор, защото му нямам доверие“, коментира още Петков. „Престъпленията са толкова значителни, че Европейската прокуратура вече ги разследва усърдно. Рано или късно истината ще излезе наяве. Рано или късно ще има възмездие за деянията на Борисов и някои от неговите министри, за които чухме през последните няколко дни. Толкова голяма корупция, свързана с тези хора, не може да остане скрита за дълго“, допълни Петков.

Източник: НОВА 

Предишна статияМедведев: Глупаво е да се смята, че санкциите на Запада ще променят курса на руските власти
Следваща статияМоже ли Владимир Путин да спечели войната? Пътищата, които се отварят след месец на нахлуване в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук