Начало НОВИНИ Руска ракета уби 6 цивилни близо до центъра за хуманитарна помощ в...

Руска ракета уби 6 цивилни близо до центъра за хуманитарна помощ в Харков

0

Миналия четвъртък, 24 март, беше регистрирана нова руска бомбардировка в град Харков, разположен в североизточната част на Украйна. При атаката най-малко шестима цивилни загинаха и 15 бяха ранени и откарани в болница, съобщи градският управител чрез приложението Telegram.

Според Олеф Синиегубов , управител на засегнатия украински град, руската ракета е ударила пощенска станция, в близост до която украински граждани са получавали хуманитарна помощ, т.е. губернаторът определи това събитие като ново „престъпление на руските окупатори“.

Харков се смята за втория град в страната с почти 1,5 милиона жители преди войната и се намира на 40 км от руската граница. През последните часове атаките на Кремъл в района нараснаха. Въпреки че Кремъл съобщи, че сега се стреми да поеме контрола над градовете Донецк и Луганск, руската армия вече има присъствие в други региони, включително Харков. Към този град се добавя и блокадата на Чернигов, Суми и Миколаев, които са взети от началото на операцията.

Сергей Рудской, заместник-началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, твърди, че основната задача беше „пълното освобождение на Донбас“, което включва гореспоменатите градове Донецк и Луганск. Това означаваше обездвижване на украинските войски на тази територия.

Предишна статияЗеленски настоява, че териториалната цялост на Украйна трябва да бъде гарантирана
Следваща статияБайдън се срещна в Полша с министрите на външните работи и отбраната на Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук