Начало БЪЛГАРИЯ Крум Зарков: Целият конфликт следва от факта, че Гешев отказва да подаде...

Крум Зарков: Целият конфликт следва от факта, че Гешев отказва да подаде оставка

0
Станаха ясни няколко неща. Първо – арестът сам по себе си не води до кой знае какво. Данните от Божков останаха встрани от прокуратурата. Необходима е реформа и тя няма да може да се осъществи с арести. Трябват промени в законите. Това каза по БТВ депутатът от БСП Крум Зарков.

Виждаме замеряне с листа от МВР и прокуратурата. Не можах да разбера какво иска прокуратурата от съда, след като счита, че действията на МВР са незаконни. Имаме работа по законите. Тя не може да бъде спестена. 

Целият конфликт следва от факта, че Гешев отказва да подаде оставка. Това правителство е възможно, защото черпи легитимация от протеста.  А той искаше две оставки. Едната оставка се реализира, а другата не. Има неща, които могат да се направят с нормално мнозинство – реформите като например тази, за която говори БСП – да може да се обжалват отказите на прокуратурата да образува производство. Отдавна има сигнали по данните на Божков, но прокуратурата отказва. Арестите и шума няма да ни спести работа. Надявам се процеса да катализира. 

Прокуратурата влиза в политическа игра. Законът за отмяна на спецсъдилищата е гледан от три парламента. Ако ръководителите на спецпрокуратурата бяха реагира със същата страст, с  която бяха превърнати в съд на властта, може би щеше да се намери друг подход. Сега е късно.

Предишна статияОт 1 април отпада задължителното носене на маски на закрито
Следваща статияДоц. Сарийски: Отказът от руски газ би довел до гладна смърт на страните от ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук