Начало НОВИНИ Украинското разузнаване казва, че Русия иска да раздели Украйна като Корея

Украинското разузнаване казва, че Русия иска да раздели Украйна като Корея

0

Украински служител каза в неделя, че воиските на Русия, които бавно напредват към столицата Киев, може да имат за цел да разделят страната по подобен начин, по който Северна и Южна Корея бяха разделени.

Кирило Буданов, ръководител на разузнаването на отбраната, каза във Facebook, че стратегията може да е резултат от неуспеха на президента Владимир Путин да „превземе Киев и да елиминира правителството на Украйна“.

„Има основания да се смята, че той може да се опита да наложи разделителна линия между окупираните и неокупираните райони на страната ни. Всъщност, това ще бъде опит за установяване на Северна и Южна Корея в Украйна“– каза Буданов.

Двете Кореи технически все още са във война, след като конфликтът от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с мирен договор, с което се потвърждава разделянето на полуострова.

По-рано тази седмица Русия сигнализира, че може да намали военните си цели, за да се съсредоточи върху Източна Украйна, след като не успя да пречупи съпротивата на страната след един месец битки и атаки срещу цивилни.

Предишна статияДоц. Сарийски: Отказът от руски газ би довел до гладна смърт на страните от ЕС
Следваща статияПрокурор: Не е престъпление, че Пеевски продава имоти за милиони

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук