Начало НОВИНИ Атанас Добрев бе освободен от поста зам.-министър на земеделието

Атанас Добрев бе освободен от поста зам.-министър на земеделието

0

Заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев е уволнен, научи BIG5 от свои достоверни източници във ведомството. Към момента не са ясни причините. Според източниците ни има няколко предположения. Едното е, че лично Корнелия Нинова е настояла за това, тъй като е известно, че тя разчиства кадри от т.нар. вътрешна опозиция на БСП, а сестрата на Атанас Добрев – проф. Ваня Добрева, е сред хората, които се отнасят критично към настоящото управление на БСП. Друга вероятност е самият премиер Кирил Петков да е пожелал това, тъй като Добрев е едно от лицата, спрягани през последния месец от депутата на ПП Александър Дунчев, който има амбиции да оглави земеделското ведомство.

Атанас Добрев е син на покойния проф. Чавдар Добрев. През декември месец м.г. Атанас Добрев бе преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието.

Добрев работи Министерството на земеделието от 20 години. От 2002 до 2007 г. работи в Държавен фонд „Земеделие”, като е началник на няколко отдела в институцията, акредитирана да изпълнява функции на Агенция САПАРД и на Разплащателна агенция.

От 2007 до 2008 г. е съветник на председателя на Държавната агенция по горите и и. д. парламентарен секретар на агенцията.

През 2008 и 2009 г. е изпълнителен директор на Национален фонд „Българска гора”.

От 2009 до 2013 г. работи в сектор земеделие, като от юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните.

От юли 2014 г. до края на август 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”– Разплащателна агенция.

От септември до ноември 2014 г. е директор на дирекция „Административно обслужване и електронно управление” в Министерство на земеделието и храните.

От ноември 2014 г. до май 2017 г. работи като заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция с ресори Оперативна програма „Рибарство и аквакултури“ и програма САПАРД.

От май 2017 г. заема поста заместник-министър на земеделието, храните и горите.

Предишна статияБраво, Кириле, пак се изложи! Байдън се спря за 8 секунди, а ти написа един куп лъжи
Следваща статияПутин признава „напредъка“ на Макрон в преговорите с Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук