Начало НОВИНИ Колко печелят наемниците и колко дълъг е договорът им да се бият...

Колко печелят наемниците и колко дълъг е договорът им да се бият за Русия в Украйна?

0

Съединените щати (САЩ) увериха тази сряда, 30 март, че имат „индикации“, че Русия планира да изпрати „около 1000 изпълнители“ в региона на Донбас, в Източна Украйна , за да засили офанзивата си, точно в деня, в който подробностите за техните договори бяха разкрити.

Британската мрежа BBC разговаря със сирийски войник, който се е включил доброволно във войната. Въпреки че човекът увери, че Русия извършва клане в Украйна, той също така заяви, че Кремъл помага на бедните сирийци, които нямат ресурси или храна. 

Според източници в Дамаск от информационната агенция ANHA Hawar, те са започнали да раздават договори за транспортиране на бойци, които да се бият заедно с руските сили в Украйна.

Срокът на договора е седем месеца. Същите източници говореха за присъствието на около 23 000 бойци, готови да заминат за Украйна.

През последните дни те пътуваха на две партиди до Украйна, предимно иракчани, чеченци, тунизийци и французи. Според съобщеното, всички тези бойци принадлежаха на самозваната Ислямска държава.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза на пресконференция, че има признаци, че Русия търси тези изпълнители чрез т. нар. Wagner Group, частна охранителна компания, която има чеченски наемници и паравоенни специални части и е подкрепена от Кремъл.

САЩ предупреждава от седмици за възможността Русия да привлече сирийски бойци да се бият в редиците си в Украйна, без все още доказателства, че това се случва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук