Начало НОВИНИ Байдън твърди, че Путин може да е поставил някои съветници под „домашен...

Байдън твърди, че Путин може да е поставил някои съветници под „домашен арест“

0

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в четвъртък, че руският му колега Владимир Путин може да бъде „изолиран“ и да е поставил някои съветници под „домашен арест“, въпреки че посочи, че няма неопровержими доказателства за това.

Байдън каза също, че е „скептичен“ по отношение на съобщенията на Москва за частично изтегляне на войските си от Украйна.

“Той изглежда е изолиран и има индикации, че е уволнил или е поставил някои от съветниците си под домашен арест. „Байдън каза пред репортери на въпрос за изявленията на британското и американското разузнаване, че Путин не получава адекватна информация за трудностите в Украйна.

Той също така каза, че не е сигурен какво правят руските военни в Украйна, след като Москва обяви изтегляне от столицата Киев и друг град.

Той заяви, че е възможно оттеглянето от някои точки в Украйна, ако се случи, да е било наредено само за да позволи увеличаване на атаките на други места, като например в района на Източен Донбас.

Президентът Джо Байдън каза миналия четвъртък, че безпрецедентното освобождаване на американски резерви от суров петрол ще „облекчи“ домакинствата в лицето на повишаването на цените на горивата в резултат на руската инвазия в Украйна.

Мярката, обявена също в четвъртък, ще снабди жадния глобален енергиен пазар с един милион барела на ден суров петрол от правителството на САЩ в продължение на шест месеца, за да намали вълната от инфлация в Съединените щати.

Байдън каза, че планът му от две части не е просто да „облекчи болката, която семействата изпитват сега, но да сложи край на тази ера на зависимост и несигурност и да положи основата за истинска и трайна енергийна независимост от Съединените щати“.

Предишна статияОпозицията: Премиерът Петков се разхожда по улиците, вместо да се яви в парламента
Следваща статияПредседателят на Европейския парламент пътува до Украйна в разгара на руската обсада

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук