Начало БЪЛГАРИЯ Йордан Цонев: Може би премиерът смята, че днес е професионалния му празник,...

Йордан Цонев: Може би премиерът смята, че днес е професионалния му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата

0

Депутатите от опозицията възнегодуваха срещу отсъствието на премиера Кирил Петков от блиц контрола в Народното събрание. В залата присъстват единствено вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

„Може би премиерът смята, че днес е професионалния му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата и има право да празнува. Но, щяхме да го отпразнуваме заедно“, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Костадин Костадинов от „Възраждане“ напомни, че от неговата парламентарна група още в началото на седмицата се внесли предложение за изслушване на министър-председателя за задържания български кораб на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че ще им отговори в рамките на блиц-контрола в петък.

Председателят на НС Никола Минчев обясни, че Петков е възпрепятстван да присъства поради служебни ангажименти. Той обеща на депутатите следващата седмица да определи нарочно време, в което премиерът да отговаря на депутатските питания. ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и ДПС обаче настояха целият блиц контрол да отпадне днес и да вместо това да се проведе следващия петък в присъствието на всички членове на МС, както изисква парламентарният правилник.

„Какъв ще е този контрол на части? Ние сме се подготвили с въпроси за други хора. Ние имаме интерес да питаме премиерът Кирил Петков“, заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него Кирил Петков е искал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, но се е уплашил самият той.

„Каква трагедия се разиграва, при положение, че четири години никой не можеше да докара вашия премиер Бойко Борисов тук, за да отговаря на каквито и да е въпроси“, репликира Борислав Гуцанов от БСП.

В същото време участници в протеста на полицаите, които тази сутрин започнаха изграждането на палатки пред Министерството на финансите, публикуваха в социалната мрежа снимки с премиера Кирил Петков, на които се вижда как той е спрял да поговори с тях. Според представители на СФСМВР срещата се е състояла тази сутрин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук