Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Гарантирам ви, че в ДКК е заровена една от най-големите корупции...

Нинова: Гарантирам ви, че в ДКК е заровена една от най-големите корупции на новото време на България

0

„В докладът на Сметната палата за Държавната консолидационна компания има данни за престъпления и той ще бъде предаден директно на прокуратурата.“ Това заяви пред депутатите вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя уточни, че няма право да се запознае с данните от доклада.

„Аз знам от лицата, които са го получили – това е Съветът на директорите на ДКК, който има право по закон да го получи – че всяко изречение в доклада на Сметната палата е състав от Наказателния кодекс. Гарантирам ви, че в ДКК е заровена една от най-големите корупции на новото време на България. Да чакаш 28 години, за да приключи евентуално наказателно производство, за да вземеш мерки. Това е абсурдно! Нека се опитаме заедно да излезем от тази ситуация. Признавам ви, като министър аз нямам ход“.

От палатата съобщиха, че Сметната палата е изпратила на прокуратурата окончателния доклад за извършения одит за сключването и изпълнението на договори по Закона за обществените поръчки от „Монтажи“ ЕАД за периода от началото на 2017 година до края на 2020 година. Докладът е изпратен и на Държавна агенция „Национална сигурност“ и е уведомена Националната следствена служба.

Източник: БНР

Предишна статияРуската армия напуска атомната електроцентрала в Чернобил
Следваща статияПенсионерите ще получат по 70 лева добавка за Великден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук