Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Войната не решава проблемите, а напротив – задълбочава ги, причинявайки разрушения,...

Радев: Войната не решава проблемите, а напротив – задълбочава ги, причинявайки разрушения, смърт и огромни страдания

0

„Историята ясно е показала, че не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата. Войната не решава проблемите, а напротив – задълбочава ги, причинявайки разрушения, смърт и огромни страдания. Истинска победа не се печели с агресия и унищожение, а с мир и разбирателство”. Това заяви държавният глава Румен Радев в началото на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Участие взеха също вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на религиозните общности у нас, ръководители на дипломатически мисии в България, съобщават от пресцентъра на президентството.

Румен Радев подчерта, че ифтар е символ на добрата воля, разбирателство и сътрудничеството между религиозните общности в страната и допринася за междуинституционалния и междурелигиозния диалог в българското общество.

„Нека използваме този случай, за да осъдим заедно агресията и безумната братоубийствена война, която опустошава земите на север от нас, и да призовем заедно за нейното незабавно прекратяване“, отбеляза Румен Радев.

Източник: НОВА

Предишна статияРусия се изтегля от Северна Украйна след седмици на бомбардировки и оставя апокалиптична панорама
Следваща статия„Газпром“ официално поиска да плащаме газа в рубли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук