Начало НОВИНИ Владимир Путин каза, че идеята за национализиране на руските активи е „нож...

Владимир Путин каза, че идеята за национализиране на руските активи е „нож с две остриета“

0

Руският президент Владимир Путин обвини международната общност, че се опитва да донесе „собствените си грешки“ в икономическите и енергийните въпроси на Русия, след като обмисли възможността за национализиране на активите на Москва в чужбина.

„Виждаме пореден опит на нашите партньори да прехвърлят собствените си грешки в областта на икономиката и енергетиката на Русия и да решат проблемите си (…) за наша сметка“, каза руският президент, който определи като „нож с две остриета” възможността за национализиране на руски активи в чужбина.

В края на март стана известно, че Германия обмисля възможността за национализиране на активите на руските енергийни компании и техните дъщерни дружества, опериращи в страната, докато тази седмица Министерството на икономиката нареди холдинговата компания „Газпром Германия“ да бъде поставена под контрола на Федералната мрежова агенция.

В този смисъл,Путин обвини своите „партньори на Запад“ за повишаване на цените на енергията с този тип „брутна и непазарна“ политика, включително, подчерта той, „натискът“ върху „Газпром“ .

„Производството на торове на Запад намалява поради високите цени на природния газ, което всъщност е и резултат от дейността на нашите партньори“, каза Путин, който осъди „влошаването“ на руския енергиен сектор поради тези практики, казва агенция Интерфакс.

Предишна статияНС обсъжда прекратяване на споразумение със САЩ в сферата на отбраната
Следваща статияНачалникът на щаба на САЩ прогнозира колко дълго ще продължи конфликтът в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук