Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор

Петков: Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор

0

„Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам да поздравя всички министерства, които работиха ден и нощ по нея“. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

 „Гарантира се енергийната сигурност на България, запазва се пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това сме изцяло в рамките на зеления преход. Използвахме и иновативни решения включително батерии и ВЕИ-та”, уточни премиерът.

„Искам да поздравя специално и подхода за справедлива България. Върховенството на закона е сложено на огромен пиедестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор и това става със съдия, който временно ще вземе ролята на разследващ прокурор, а след това ще бъде върнат като съдия, така че да няма конфликт на интереси”, каза Петков.

„Ще има и големи реформи в това как се извършват обществените поръчки. Както всички знаем, това беше огромен проблем в предишните управления на България”, отбеляза Кирил Петков.

Източник: НОВА 

Предишна статияЗеленски призова Съвета за сигурност на ООН да действа „незабавно“ в Украйна
Следваща статияПочина Владимир Жириновски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук