Начало БЪЛГАРИЯ Митева: В момента колегите нямат собствено мнение и решение

Митева: В момента колегите нямат собствено мнение и решение

0

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева в студиото на „Събуди се”. 

„Депутат от „Продължаваме Промяната” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от министър-председателя, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, отбеляза тя.

„Не е идеята ние, които сме в България и сме натрупали опита си и знанията тук и сме влезли в политиката, за да вършим нещо и да дадем това, което сме научили, да отидем в чужбина. А тези, които са били в чужбина и нямат тези знания и опит, изведнъж да дойдат да ни управляват. Доста е странно, обезпокоително е, тревожно е и показва, че няма честна игра. А всъщност нали затова дойдохме”, категорична бе Митева.

„Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение да се появяват такива заплахи”, добави тя. Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, каза Митева.

Идва ли заплахата към Каримански от „Продължаваме Промяната” тя обясни: „С целия натиск, който му се осигурява напоследък и който се прави върху него – смятам, че идва някъде оттам”, е нейното мнение.

„Чувам как всички колеги казват, че няма проблем с коалицията и всичко е прекрасно, но мисля, че трябва да се каже истината. Много трудно, защото го виждам. Ние говорим едно, а на практика не се изпълнява нищо”, добави тя.

„В момента като че ли управлението е със SMS-и. В момента колегите нямат собствено мнение и решение. Мисля, че ние от ИТН, като че ли сме единствените, които на момента може да вземем решение. И не чакаме някой да ни праща SMS-и или да ни се обажда по телефона”, каза тя.

Източник: НОВА

Предишна статияМинистърът на културата със странно поведение и послание (ВИДЕО)
Следваща статияКой изстреля ракетата срещу гарата в Украйна?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук