Начало НОВИНИ „Нищо не е решено“, предупреждава Макрон след резултатите от президентските избори във...

„Нищо не е решено“, предупреждава Макрон след резултатите от президентските избори във Франция

0

Президентът на Франция Еманюел Макрон, който ръководи първия тур на президентските избори тази неделя, 10 април, протегна ръка към всички избиратели и е готов да „измисли нещо ново, за да обедини различни убеждения и чувствителност“ в лицето на втори кръг.

„Вашето доверие ме почита и ме ангажира (…)Нека не грешим. Дебатът, който ще имаме през следващите петнадесет дни, е решаващ за страната ни и за Европа“, каза Макрон, който според оценките е спечелил около 28% от гласовете в първия тур, с пет точки повече от Марин Льо Пен.

Макрон, който присъства на празника на изборната нощ със съпругата си Брижит, каза, че иска Франция, „която преодолява климатичните и екологичните предизвикателства“ и която се противопоставя на „ислямисткия сепаратизъм“.
Чрез изказването си, без триумфално излъчване, той благодари на мнозинството от победените кандидати, че поискаха да гласуват в негова полза, и каза, че е наясно, че това одобрение не предполага пряка подкрепа за неговата програма.

“Някои ще гласуват за мен да спра крайната десница. Знам, че това няма да бъде подкрепа за проекта, който представлявам и го уважавам”, подчерта напускащият президент, който призна, че когато крайната десница има толкова голяма тежест в страната, „не може да се смята, че нещата вървят добре. ” и че трябва да бъде убедена част от населението „с голямо смирение и уважение”.

Предишна статияГечев: Ако НС гласува военна помощ за Украйна, излизаме от коалицията и отиваме на избори
Следваща статияВладимир Зеленски предупреждава, че целта на Русия е „целият европейски проект“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук