Начало НОВИНИ Експертите изключват облекчаване на ограниченията в Китай: „Omicron не е грип“

Експертите изключват облекчаване на ограниченията в Китай: „Omicron не е грип“

0

„Огнища на варианта на омикрон не трябва да се управляват като грипна епидемия“, заяви Лианг Ванян, ръководител на групата експерти, ръководещи китайската стратегия за овладяване на COVID, цитиран днес от вестник China Daily.

Според Лианг, смъртността при варианта на омикрон е „по-висока от тази при грипа“ и „се умножава по сто в случая на хората над 80 години“.

„Вирусът постоянно мутира. Не знаем дали следващите мутации ще бъдат по-вредни, което би било огромен риск за здравето“, каза Лианг в интервю в неделя.
Омикрон върна Китай на стартовата линия в своята конкретна „битка“ срещу COVID, със силни ограничения на мобилността, затворени граници за външния свят и ограничаване на цели градове, като метрополията в Шанхай .

Според Лианг тази строга политика „постига най-добри резултати при най-ниска цена“.

От своя страна експертът по заразни болести Джан Венхонг призова за по-голяма защита на уязвимите групи, особено неваксинираните възрастни хора, и също така увери, че „омикрон не е просто лош грип”.

Според Джанг, град Шанхай, където в неделя са регистрирани над 1400 симптоматични случая и повече от 25 000 безсимптомни случая, трябва да се съсредоточи върху „ограничаване на пандемията и прекратяване на инфекциите“, така че „нормалният живот и производство“ да могат да се възобновят.

По време на ограниченията в града имаше проблеми с достъпа до медицинска помощ в болници, някои от които са частично затворени, което е причинило смъртта на някои хора, като медицинска сестра, починала от астматичен пристъп, след като не е била лекувана в медицински център на 23 март.

Джан предупреди за необходимостта от „подобряване на подготовката за бъдещи огнища, включително увеличаване на процента на ваксинация сред възрастните хора, разширяване на предлагането на лекарства и ускоряване на изграждането на карантинни съоръжения“.

Предишна статияСтрелба в метрото в Ню Йорк: най-малко 13 са ранени и са намерени „няколко невзривени устройства“
Следваща статия800 руски магнати избягват западните санкции

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук