Начало НОВИНИ Геновева Петрова: Има състезание за ултиматуми в управляващата коалиция

Геновева Петрова: Има състезание за ултиматуми в управляващата коалиция

0

Ако това правителство иска да има пълен мандат трябва да направи съществени промени, за да неутрализира лошите нагласи в хората“, това заяви социологът от „Алфа Рисърч“ Геновева Петрова пред БНТ.

„Заявките бяха за нов начин на управление, публични консултации по-спорни въпроси, защото още в началото си проличаха ценностните различия. Какво виждаме обаче? Виждаме ултимативни действия на някои от партиите в коалицията. Стана едно състезание по поставяне на ултиматуми“, добави тя.

„Вместо консенсусни решения, виждаме компромиси“, категорична беше тя.

„Този начин на управление ражда в хората впечатлението, че става въпрос за безпринципни договорки за постове, а не за партийни различия. 

„Има усещане, че определени министерства са под феодално владение на определан партия, а след това се стига до недоволството на останалите. Съвсем резонно логично мнозинството от хората повишава своята критичност към управляващата коалиция“, заяви социологът от „Алфа Рисърч“.

По думите е много важно да се вземе решение за изпращане на военна помощ за Украйна.

„Това мнозинство заяви обща позиция с евроатлантическите партньори, но проблемът с това остава нерешен. Има две внесени проекторешения, но не смятам, че това е тема за обсъждане в Народно събрание“, подчерта Петрова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук