Начало НОВИНИ Зеленски моли за оръжия и предупреждава, че войната „далеч не е приключила“

Зеленски моли за оръжия и предупреждава, че войната „далеч не е приключила“

0

Украинският президент Зеленски поиска доставка на повече оръжия, за да продължи да се изправя срещу руската инвазия и предупреди, че „войната далеч не е приключила“ и че това, което е преживяно досега, е „само първият кръг“ .

„Няколко експерти увериха, че Украйна няма да издържи повече от седмица. Ние не само спряхме руската армия, ние я отблъснахме. Но нашата война далеч не е приключила.“ Това каза Зеленски в съобщение, излъчено в Telegram.

Зеленски също повтори старото си предупреждение, че ако Владимир Путин не бъде спрян в Украйна, той ще продължи експанзията си, като атакува други страни.

„Русия не обмисля спиране в Украйна. Руската пропаганда открито заявява, че Европа е следващата логична цел“, каза той.

„Ако Западът не помогне на Украйна да спре Русия, сега Путин ще продължи да разширява империята си и да убива жени и деца. Това вече е направено в Мариупол, Харков, Буча и други украински градове“, добавя той.

За да продължи да се изправя срещу инвазията, според Зеленсеки Украйна се нуждае от „тежка артилерия, бронирана техника, системи за противовъздушна отбрана и самолети“.

След това добавя по-специфичен списък, в който иска артилерийски оръдия и снаряди с калибър 155 и 152 мм, система за залпови ракети „Град“, „Ураган“ или „Американски М142 Химарс“, танкове Т-72 и други бронирани транспортни средства.

Предупреждението, че Русия няма да спре в Украйна, идва от Зеленски. Искането за изтребители беше повторено, защото едно от основните предизвикателства е да се попречи на Русия да контролира украинското въздушно пространство.

Зеленски смята, че след като за момента се оттегли от района около Киев, Путин променя стратегията си, за да се опита да окаже по-голям натиск върху Харков и целия регион на Донбас, включително стратегическия Мариупол.

Предишна статияПовече от 1500 тела на руски войници са в моргите в Украйна и никой не ги взема
Следваща статияФирми до Доган купиха на безценица над 1400 дка от община на ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук