Начало НОВИНИ Повече от 1500 тела на руски войници са в моргите в Украйна...

Повече от 1500 тела на руски войници са в моргите в Украйна и никой не ги взема

0

Моргата на град Днепър, в центъра на Украйна, съхранява телата на повече от 1500 руски войници, които все още не са потърсени от страната им, увери кметът на града Михаил Лисенко в сряда, 13 април.

В интервю за украинската медия „Настоящее время“ Лисенко моли „руските майки да отнемат телата“ на децата си, загинали при сблъсъци с украинската армия от началото на инвазията на 24 февруари, съобщава местният вестник „Правда“.

„Сега в моргата в Днепър има повече от хиляда и петстотин мъртви руски войници, които никой не иска да отведе. Съхраняват се в хладилно помещение“, добави украинският кмет.

„Надяваме се, че някои от руските майки ще могат да дойдат и да вземат децата си, които са отгледали. Вече имаме четири хладилни стаи, пълни с тела на руски войници“, повтори Лисенко, преди да припомни, че няма значение откъде са починалите, важното е, че „те са нечии деца“.

Днепър е четвъртият по население град в Украйна и се намира на брега на река Днепър, която пресича страната от север на юг.

Руските войски възнамеряват да премахнат всякакъв вид доказателства, които потвърждават, че са извършили престъпления срещу човечеството в Украйна и за това използват мобилни крематориуми, особено в град Мариупол, за да не оставят следа от своите зверства, потвърди украинското разузнаване.

В съобщение, възпроизведено в акаунта му в Telegram от градския съвет на този пристанищен град, украинските разузнавателни служби уверяват, че „ръководството на Русия е наредило унищожаването на всякакви доказателства за престъпленията на нейната армия в Украйна“.

„След широко разпространения международен геноцид на украинския народ в Буча, в района на Киев, руските войски започнаха да използват мобилни крематориуми в Украйна“, добавят те.

Мариупол, град с около половин милион жители, е обсаден от началото на руската инвазия и 80% от градската му площ е напълно разрушена, според общински източници.

Военното разузнаване на Украйна, се добавя в съобщението, многократно е регистрирало използването на мобилни крематориуми в Черниговска област на север и в Луганска област в източната част на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук