Начало НОВИНИ Потъна руският крайцер „Москва“

Потъна руският крайцер „Москва“

0

Руският крайцер „Москва“ е потънал, съобщиха руските държaвни медии, цитирани от BBC.

Рано в четвъртък сутринта бе съобщено, че „Москва“, сочен за флагман на руския Черноморски флот е бил сериозно повреден, а версиите са крайно противоречиви.

Руската страна твърди, че на борда на кораба са се възпламенили боеприпаси, а Киев – че украинските сили са го поразили с ракети. Второто твърдение не е потвърдено от руснаците.

„При теглене към пристанище, крайцерът „Москва“ поради повреди на корпуса, получени по време на пожар от детонация на боеприпас, загуби устойчивост. В условията на бурно вълнение плавателният съд потъна“, съобщава министерството на отбраната на Русия.

„Москва“ е пуснат в експлоатация през 1983 г. под името „Слава“. През 1996 г. получава сегашното си име. Основното въоръжение на кораба са 16 установки на ракети П-1000 „Вулкан“.

В първите дни на руската инвазия в Украйна плавателният съд участва в нападение срещу Змийския остров, по време на което бяха пленени 19 украински моряци. Случаят се прочу и с нецензурна реплика на украинците, отправена по радио връзка към екипажа на флагмана. 

Предишна статияПарламентът се провали с казуса с АПИ
Следваща статияКоалиционното правителство начело с премиера Кирил Петков съкращава парите за култура

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук